Ср, 24.04.2024

Теми розділу
Статті про Джурів та його мешканців [55]
Цікавинки [22]
Молитви [17]
Позитив [3]
Для підняття настрою
Авторизація
Меню сайту
Міні-чат
Для ознайомлення
Наше опитування
Найкраще село Снятинського району це:
Всього відповідей: 244
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка
 Сайт села Джурів
Код кнопки:

Головна » Статті » Цікавинки

Рецепт готування вина в домашніх умовах без пресу й соковижималки.
   Вино є одним із самих древніх напоїв людини. У вині втримується велика кількість вітамінів, амінокислот і антиоксидантів, які впливають   на здоров'я людей. Звичайно, як і у всьому, тут потрібно знати міру. На території нашої країни, виноград виростає тільки в південних районах, тому основою для вина візьмемо найпоширеніші  ягоди, такі як смородина й малина. Першою справою потрібно приготувати закваску, для цього треба прокрутити через м'ясорубку кілограм чисто промитого винограду й грам сто ізюму, потім приготувати сироп, один літр кип'яченої води й півкіло цукру (крім рафінаду). Змішати все разом і помістити в затемнене місце, при кімнатній температурі приблизно 18-20С. Замість кришки можна використати медичну рукавичку, по ній легко можна визначити, як іде процес шумування.  
   Щодня струшувати, через 7-10 днів закваска готова. Тепер можна збирати врожай ягід або купити їх на ринку. Беремо два відра смородини й відро  малини, промиваємо ягоди, потім пропускаємо через м'ясорубку, одержуємо мезгу. Готуємо сироп 20 літрів кип'яченої води розчинити 8 кілограмів цукру, плюс готова закваска. Усе разом перемішати й розлити по суліях заповнюючи їх не більше ніж на 2/3 обсягу. На горлечко одягаємо мед. рукавичку й ставимо в затемнене місце при кімнатній температурі. Перші 5-7 днів щодня сулії треба струшувати, щоб сусло гарне перемішувалося, і не з'явилася цвіль. На 8 - 10 день, коли сусло відстоялося, вино потрібно відокремити від ягід за допомогою трубки, як показано на фото 1, із всіх ємностей і злити в порожню сулію. Спробувати вино на смак, якщо кислить, то додати туди небагато цукру 200 - 300 грам на 20 літрів. У вині буде тривати тихе шумування.



Приготувати ще раз сироп, 16 літрів кип'яченої води, 6 кг. цукру й залити в сулії, у яких залишилися ягоди, і повторити весь процес знову. На 8 - 10 день відділене вино змішати з відділеним вином першого циклу, додати, якщо потрібно небагато цукру й жменю рису, через 15 - 20 днів вино, акуратно не збовтуючи, трубкою відокремити від осаду, ще раз спробувати на смак. Через 5 - 6 тижнів уже готове вино знову відокремити від осаду. Таке вино можна зберігати при температурі 8 - 12 градусів, протягом  року. Таким способом можна приготувати вино з будь-яких ягід і фруктів, головне стежити за співвідношенням цукру й води, частіше пробувати на смак, якщо сусло буде сильно солодким, то процес шумування сповільниться, тому потрібно додати води, якщо кислить додати цукор, щоб вино не перетворилося в оцет.

Цей рецепт готування провина гарний тим, що не потрібний прес й соковижималка. До речі таким же способом можна приготувати домашнє вино й з варення.

Якщо у вас залишилося торішнє варення або воно скисло, не в якому випадку не викидайте його. Зніміть верхній шар, якщо на ньому утворилася цвіль, мінімум на сантиметр, потім додайте туди кип'яченої води до консистенції компоту. Усе гарненько розмішайте, потім перелийте через сито, великі ягоди пропустіть  через м'ясорубку й знову змішайте все разом. Спробуйте на смак, він повинен бути кисло-солодким, приємним. Залишилося додати тільки закваски, а далі все точно також, як у рецепті по готуванню вина з ягоди.


http://www.tutpricol.ru/message.php?id=14
Категорія: Цікавинки | Додав: Admin (19.08.2009)
Переглядів: 7801 | Теги: вино, Джурів | Рейтинг: 4.5/6 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Джурів 
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua
Українське ділове мовлення. Календар свят